
HRNCOVAŘENÍ








Dva roky pokusů v hrnci na plynovém vařiči (v dílně rodinného domu) přineslo různé výsledky. Něco jsme zkusili podle osvědčených receptur, někde jsme sami experimentovali se surovinami i postupem. Rádi se o výsledky podělíme.
M.O.S.T. - první várka z čerstvého chmele. Byla tak skvělá, že jsme se zamkli na varně a nikoho sem nepustili.
MAGIC BUTTON - vařili jsme na oslavu "kouzelného tlačítka", které pak po uvaření spustilo mejdan na varně
CAJKOZNÍ IPIČKA - měla to být dvanáctka, nakonec z toho vyšla čtrnáctka. Pustili jsme se do ní celkem třikrát a pokaždé dopadla trochu jinak
PLNÁ HUBA - chtěli jsme "kousací pivo", žito tomu fakt dodalo plnou hubu
MAŘENKA HOŘKÁ - skvělá hořkost, naplnila očekávání - je hořká jako Mařenka
MIRUNKA VESELÁ - jednička s hvězdičkou, "žrádlo"!
VOŇAVÁ ZRZEČKA - není tak voňavá, ale je něžná
ELIŠKA - super hořkost, která se pomalu rozkládá. Chuť chmele není cítit.
FOUSATÝ CHRIS - stout. Neměnit recept! Poznámka starosty obce - lehce přisvětlit
KAČABA - Bavarii ubrat, Chinok též o chlup méně. Jinak cajk.
BARUNKA ROZVERNÁ - podle ohlasu to nejlepší, co šlo do světa
NATURISTKA - poprvé sami šrotujeme s gorilou. Prostě Ipička, neměnit.
TOVARYŠKA -
Mirka: "Pivo pro běžné pivaře"
Radek: "S chmelem nejsem smířený. Dám mu čas. " (30 minut)
MAX PAILE - první infuze při jedné teplotě